Események

Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerüsítése és bővítése

Az Európai Unió a Környezetvédelmi ágazati Operatív Program 1-es prioritási tengelye ” A víz- és csatornarendszerek bővítése és korszerüsítése ” keretén belül azon környezetvédelmi ágazatok egyikét támogatja, amelyben a beruházási igények meglehetősen magasak, ugyanakkor figyelembe veszik, hogy Romániában a lakosságnak kevés lehetősége van a víz- és csatornahálózatra való csatlakozásra

Tájékoztató kampány, amelynek célja mezőgazdasági termelők tájékoztatása a szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználásának lehetőségeiről

2012. november 21-én 10 órai kezdettel került sor a sepsiszentgyörgyi Inkubátorházban az első nyilvánosságot tájékoztató konferenciára, amelynek témája a szennyvíztisztító telepekről származó, kezelt iszap felhasználásának lehetőségei a mezőgazdaságban/erdőgazdálkodásban.

Esszéverseny

A második korcsoport számára esszéversenyt hirdettek, amelynek témája a víz fontossága egészségünk megóvásában, a környezetvédelem, különösen a vízforrások védelmének szükségessége és mivel a víz korlátozott természeti erőforrás, a vízszennyezés csökkentése és a vízzel való takarékosság.

Rajzverseny

z I”IV. osztályos tanulók rajzaikat a KÖZÜZEMEK Rt. (SC GOSPODÄ‚RIE COMUNALÄ‚ SA) székhelyén nyújthatták be 2012. november 26″27. között. A 2 nap alatt a pályázatra 466 rajz érkezett.

Gyermekeknek szervezett verseny

2012. november 29-én 11 órai kezdettel került sor a sepsiszentgyörgyi Inkubátorházban az első, a fiatalok tájékoztatását és tudatosítását célzó kampányrendezvényre, amelynek témája a vízzel való takarékosság fontossága és a projekt jelentősége a szolgáltatások minőségének optimalizálásában.

Nyitott Kapuk Napja a Közüzemek Rt. ( Gospodărie Comunală S. A.) rendezésében

A Víz Világnapja alkalmából, 2013. március 22-én a Közüzemek Rt. több párhuzamosan zajló nyilvános rendezvényt szervezett.

A szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználásának lehetőségeiről szóló második tájékoztató kampány

2013. június 5-én került sor a második tájékoztató kampányra, amelynek témája a szennyvíziszap felhasználása a mezőgazdaságban/erdőgazdálkodásban.

A Kovászna megyei fiataloknak szervezett második tájékoztató kampány

2013. október 21. és 24. között a KÖZÜZEMEK Rt. (S. C. Gospodărie Comunală S. A.) szervezésében került sor a Kovászna megyei líceumok és kollégiumok IX. osztályos tanulói számára A VíZ ÉLET! témában meghirdetett makettversenyre.

A Kovászna megyei fiataloknak szervezett második tájékoztató kampány

2013. október 21. és 24. között a KÖZÜZEMEK Rt. (S. C. Gospodărie Comunală S. A.) szervezésében került sor a Kovászna megyei líceumok és kollégiumok IX. osztályos tanulói számára A VíZ ÉLET! témában meghirdetett makettversenyre.

Találkozó a belső közönséggel

2013. december 4-én 11 órai kezdettel a kézdivásárhelyi Hotel Atrium konferenciatermében került sor a Közüzemek Rt. (S.C. Gospodărie Comunală SA) belső közönségének szervezett, 2013. évre vonatkozó tájékoztató előadásra.

A Víz Világnapja

A Víz Világnapja alkalmából, 2013. március 21-én a Közüzemek Rt. (S. C. Gospodărie Comunală S. A.) több párhuzamosan zajló rendezvényt szervezett.

Nyitott Kapuk Napja a sepsiszentgyörgyi víztelepen

2014. június 13-án került sor a Nyitott Kapuk Napjarendezvényre, amelyet a Közüzemek Rt. a sepsiszentgyörgyi vízkezelő állomásán szervezett.

Sajtó

A VíZ ÉLET! Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerüsítése és bővítése címü projekt népszerüsítését szolgáló kampány keretén belül szervezett verseny

2013. október 24-én a sepsiszentgyörgyi Inkubátorházban kerül sor a Közüzemek Rt. (S. C. Gospodărie Comunală S. A.) által A VíZ ÉLET! témával meghirdetett rajz- és esszéversenyen résztvevő tanulók díjazási ünnepségére.

Nyitott Kapuk Napja a Közüzemek Rt. (Gospodărie Comunală S. A.) rendezésében a Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerüsítése és bővítése projekt népszerüsítése érdekében

2014. június 13-án, pénteken, a Közüzemek Rt. (Gospodărie Comunală S. A.) Nyilt Napot szervez a sepsiszentgyörgyi vízkezelő állomáson (Oltmező utca).

Kovászna megye víz- és szennyvízrendszereinek korszerüsítése és bővítése

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de UNIUNEA EUROPEANA, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a UNIUNII EUROPENE sau a GUVERNULUI ROMANIEI.